בלב המושבה הגרמנית פועלת מזה חמש שנים חנות בוטיק לדגים בשם "יוסף הדייג", מקום שחרט על דגלו להיות מוביל בתחום הדגים, דבר הבא לידי ביטוי ברמת הטריות, הניקיון והשירותיות שהמקום מציע ללקוחותיו. בעליו של המקום הוא השף יניב שושן, שקרא למקום על שם סבו יוסף שהיה דייג, טרם עלייתו ארצה מטורקיה.

יניב, בעל עבר עשיר במטבחים המפוארים של ירושלים, עבד בין היתר במלון קינג דיוויד, מסעדת החצר ועוד. ניסיונו העשיר כשף מורגש היטב בשירות שהלקוח מקבל: הדאגה לחיתוך נכון ומדויק של הדג, פילוט מושלם והסבר מדויק לצרכן על אופן הכנתו של הדג עם הטיפים הנכונים והטעימים ביותר.
מסעדות בולטות ומוכרות בבעלות שפים מובילים דוגמת ׳מונא של מושיקו גמליאלי וקבוצת מחניודה של אסף גרניט עובדים בשוטף עם יניב, הם קונים דגים מ"יוסף הדייג"- שכן ברור להם שעל איכות אסור להתפשר.
המוטו של ׳יוסף הדייג׳ הוא לתת ללקוח דגים ברמת הטריות הגבוהה ביותר, ובעוד שמקומות אחרים נאלצים לקבל את הדגים דרך ייבוא, או דרך חברות כאלה ואחרות שנאלצות להמתין שהאוניות דייג יעגנו אחרי ימים של שיט, יניב מציע ללקוחותיו דגה טריה במיוחד: בבוקר בים, בערב כבר אצלם במטבח. יניב ושותפו יוצאים בבוקר לדיג בחופי אשדוד ואת הצדה שתפסו מוכרים כבר באותו הים לקהל לקוחותיהם.
המקום מציע משלוחים בתוך ירושלים ומתחייב לספק את הסחורה בתוך מספר שעות מרגע ההזמנה. המקום הנו כשר בהשגחת המהדרין רבנות ירושלים.
יניב, למה החלטת להקים את יוסף הדייג?
ראשית כל דייג הוא תחום בולט ואהוב אצלנו במשפחה. סבא שלי יוסף עוד היה דייג בטורקיה ועל שמו קרוי המקום שלי. בכל חיי המקצועיים תחום האוכל הוא התחום בו אני עוסק, הן כשף, הן כמסעדן והן כבעלי ׳יוסף הדייג׳. גדלתי לתוך זה והיה לי ברור שאחרי שנים במטבח זה מה שאני רוצה לעשות, לפתוח חנות שתתמחה בדגים וגם תבדל את עצמה משאר החנויות.
מה מייחד אותך משאר חנויות הדגים?
רמת הניקיון, רמת הטריות והשירותיות שאני מספק. אני רוצה שללקוח שלי תהיה חווית קנייה טובה. אין אצלי את הריחות המוכרים מחנויות הדגים שרק רוצים לקנות ולברוח. מדובר בחנות בוטיק, אני מאוד מקפיד על ניקיון, שירותיות ואת המוצר הכי טרי שהלקוח יכול לבקש. בשונה מעסקים אחרים אני באמת יכול לתת ללקוח דג שבבוקר דגתי ובצהריים הוא כבר מוצע למכירה, בעסקים אחרים יש יותר מדי ידיים, ועד שסירת הדייג בכלל עוגנת חזרה זה הרבה זמן, אצלי אני מתחייב לסחורה הכי טריה בשוק.
העובדה שאתה מגיע ממטבחים גדולים תורמת לעסק שלך?
כמובן, לישראלים יש הרבה שאלות מ"עם איזה דג מכינים חריימה" ועד שאלות על דגים לסושי. הידע שלי תורם רבות ללקוח, כמו כן הידע שלי בפילוט של דג, בצורה שבה אני חותך את הדג ומכין אותו לבישול ברמה הגבוהה ביותר. היום אני חייב לציין אני עובד עם מטבחים גדולים בירושלים: מסעדת מונא, קבוצת מחניודה של אסף גרניט, שפים בולטים דוגמת דודו ביטון ועזרא קדם לוקחים את הדגים מ"יוסף הדייג"- השפים הגדולים מבינים שעל איכות אי אפשר להתפשר.
לאיפה היית רוצה לקחת את העסק בעוד כמה שנים? מה היעד?
היעד שלי זה שהשם "יוסף הדייג" יהיה שם נרדף לדגים טריים בירושלים ובכל בארץ, שאנשים מכל הארץ יזמינו מ׳יוסף הדייג׳ את הדגים שלי, לשם אנחנו מכוונים כדי להגדיל ולהעצים את העסק שלנו, ואני באמת מאמין שהחלום הזה יתקיים כי מה שאנו עושים מאז היום בו קם העסק זה לתת את הטוב ביותר ולא להוריד לרגע רגל מהגז.
יוסף הדייג
עמק רפאים 42, ירושלים
שעות פעילות: א׳-ג׳: 09:00-18:00, ד׳: 09:00-20:00, ה׳: 09:00-21:00,
ו׳: 07:00-15:30
עמוד האינסטגרם: https://www.instagram.com/jossef_the_fisherman/?utm_medium=copy_link
אתר האינטרנט
https://joseffish.com/