בלב ליבה של השכונה הקסומה המושבה הגרמנית בירושלים, ממוקמת מסעדת "נינו במושבה", פנינה קולינרית המציעה מגוון מנות מהמטבח הים – תיכוני עם נגיעות מבירות קולינריה שונות מהעולם.
מסעדת נינו במושבה המצליחה מאז פתיחתה לפני מספר חודשים, פועלת בניצוחו של השף דוד גולן. במסעדה ניתן למצוא מנות כמו: טורטליני בשר בציר סלק וחומץ בלסמי עם ירקות שורש, מאפה כורדי ממולא בבשר, ניוקי כבדים ,מבחר מנות בשרים, פסטות בעבודת יד, ועוד מגוון מנות .
׳נינו במושבה׳ נפתחה לאחר מסע קולינרי ארוך של השף דוד גולן במטבחים הלוהטים של ארה"ב וירושלים. למסעדה החליטו לקרוא ”נינו“-ילד בספרדית הוא הבייבי של בעלי המסעדה והמילה במושבה מתייחסת לשכונה המרהיבה בה ממוקמת המסעדה. המסעדה משלבת אווירה ירושלמית נהדרת, צעירה ושוקקת לצד מבחר עשיר של אוכל ברמה הגבוהה ביותר- ובעטיפה של יחס חם ובשירות מוקפד.
יצאנו לראיין את השף דוד גולן כדי לשמוע עוד על סיפור ההצלחה של המקום.
שף דוד גולן, ספר לנו על המקום, מה עומד מאחורי הקמת המסעדה?
"אנחנו "נינו במושבה"- מסעדה הפועלת במושבה הגרמנית בירושלים, מקום פסטורלי ויפה, אזור מתויר, מהיפים שיש לנו בעיר. המסעדה מציעה מטבח ים תיכוני מודרני, מטבח פתוח, אנחנו מבשלים לעיני הקהל. חוץ מזה יש לנו טאבון בלב המסעדה, זה לא משהו שפוגשים הרבה במסעדות. כמו כן בתוך המסעדה יש לנו חדר VIP שמכיל 70 אנשים. מה שעומד מאחורי הקמת המסעדה זה למעשה החלום שלי, כל הזמן רציתי לפתוח את המקום שיהיה הבית שלי ולארח אנשים ולגרום להם לבילוי טוב ולתחושה טובה, בנוסף רציתי להביא את הידע שלי ולהנגיש אותו לקהל הירושלמי דרך הצלחת".
מה מייחד את המטבח של נינו במושבה?
"המטבח הוא פיוז'ן, פיוז'ן ים תיכוני, יש בו נגיעות אסיאתיות, יש בו הרבה דברים שהבאתי איתי מארצות הברית- מתכונים וכל מיני דברים טובים. כמו שאמרתי אנחנו מחזיקים טאבון מטורף שמוציא לנו מאפים משוגעים, אנחנו משתדלים להביא מטבח ים תיכוני עדכני בדיוק כמו שהקהל הישראלי רוצה ואוהב".
כיצד הניסיון שלך במטבחים בהם עבדת בעבר בא לידי ביטוי בתפריט?
"בכל מקום שעבדתי, רשמתי לי את הדברים שאהבתי ואני מיישם אותם היום במטבח שלי לאורך השנים עבדתי בהרבה מאוד מטבחים, היו דברים שאהבתי מאוד, היו דברים שפחות, את הדברים הטובים שמתי לי בתיק להמשך המסע והיום אני מיישם את זה במטבח שלי. הניסיון שלי בא לידי ביטוי לא רק במתכונים אלא גם בניהול מסעדה, בניהול של המטבח עצמו, הכלב בכדי לספק ללקוחות שלנו את המקסימום בחוויה".
איך הקהל מגיב למסעדה?
"הקהל מגיב מצוין, אנחנו מקבלים פידבקים מעולים, אנשים שהיו ורק רוצים כבר לחזור שוב למסעדה, אנשים אוהבים את האווירה המיוחדת שיש לנו במקום, הם מטורפים על האוכל, יש לנו קהל מגוון, יש לנו כשרות של מחפוד שזה הכשרות הכי גבוהה שיש, אבל גם אנשים שלא אוכלים במחפוד הם גם באים אלינו. אין תחושת סיפוק טובה יותר גם לעשות אוכל כשר בלי להדיר אף אחד והכי חשוב לגרום להם לשמחה בלב".
מה היעד שלך? איפה היית רוצה לראות את המסעדה בעוד כמה שנים?
"החלום ש"נינו במושבה" יהפוך לאייקון ירושלמי, זה מה שאני רוצה ובנוסף הייתי שמח שאנשים גם יעלו לרגל כדי לאכול אצלי. בעוד כמה שנים הייתי שמח לפתוח עוד סניפים בעזרת השם ולהתרחב גם למרכז הארץ".
הבנו שאתם עושים גם אירועים- נשמח שתרחיב בנושא.
אנחנו עושים גם אירועים, האירועים הם עד 130 אנשים, עם תפריט מיוחד. כמובן שהכל נעשה בשיח ישיר ומקיף מול בעלי האירוע. אנחנו מספקים כל מה שדרוש על מנת להפוך את האירוע שלכם למושלם, הן ברמת הטעם, ברמת העיצוב וכמובן בשירות הלבבי שנספק לכם.
לסיום, מה נאחל לכם?
שנמשיך בעשייה המבורכת והכי חשוב שנמשיך ליהנות ממה שאנחנו עושים הכי טוב – לארח אנשים ולתת להם לאכול מאכלים שאנו עושים עם הרבה לב ונשמה – זה המתכון המנצח של כל מנה.
נינו במושבה
כשרות – מחפוד
רחוב רחל אימנו 2, המשובה הגרמנית ירושלים
טל׳ להזמנות: 02-5638000
קישור לעמוד האינסטגרם:
https://www.instagram.com/nino2rest/?utm_medium=copy_link