טורקישוק הוא עסק ירושלמי מצליח הפועל בשוק מחנה יהודה ובולט בזכות האוכל המשובח שהוא מגיש, ואחד המאכלים האהובים בו הוא השווארמה. פנינו לצוות העובדים במקום על מנת שיתנו טיפים כיצד להגיע לטעם המושלם של המאכל שכולנו אוהבים. התשובות לפניכם.
1.חומר הגלם
הכל מתחיל בבחירת חומר הגלם האיכותי. מה שאומר שעליכם להתאמץ על מנת להשיג בשר טרי ואיכותי, עם שחיטה ישראלית. לטריות חשיבות רבה במיוחד, שכן הסועד יבין בכך כבר בביס הראשון.
2. פריסה
יש לפרוס את הבשר כמה שיותר דק ולאחר מכן לאתר דרך לשטח את הבשר עוד יותר (כמו שעושים עם שניצל), כמובן שלמקומות שמוכרים בשר יש מכונה שעושה זאת מידית, כך אצלנו, במיט קוטור וטורקישוק, יש מכונה שמשטחת את הבשר ואז כשמרכיבים את הגלגל הפרוסות דקות, בזכות שתי הפעולות הנ״ל, והתוצאה היא שנקבל שווארמה דקה, לעיסה ואיכותית.
3. המלצה חשובה
בכל עשרה סנטימטרים לשים שומן, גם בחלק העליון, כדי שהבשר יהיה עסיסי ולאורך זמן
4. ניהול האש
זהו שלב חשוב מאוד, מכיוון שניהול לא מקצועי של האש יוביל לשריפת הבשר ומנגד שלא יהיה בשר חי. הדבר תלוי בזמינות שהסועדים אוכלים – במידה ויש כמות גדולה של סועדים בעת ובעונה אחת, תקין שהאש תהיה גבוהה, אך אם ״העומס״ אורך מספר שעות, ולא נקודתי, חשוב שהאש תהיה נמוכה.
בשני המקרים, במידה ועובד לא יהיה עם האצבע על הדופק, לא נשיג את התוצאה והדבר יתבטא בטעם.
5. תבלינים
במידה ואכן הבשר איכותי ומשובח, מומלץ לתבלן בצורה עדינה על מנת ליהנות מטעמי הבשר והשומן שהם חוד החנית של השווארמה.
6. בשר בפיתה
הגענו לשלב הסופי, הביס המיוחל, ולאור כל מה שאמרנו בסעיפים הקודמים, אנו ממליצים שלא לפוצץ את הפיתה בסלטים, כדי שהסלטים לא יאפילו על הטעם וניתן יהיה להתענג על טעמי הבשר המשובח.
הטיפים באדיבות: “טורקישוק"- אוכל רחוב טורקי אשר פועל בלב השוק הכי תוסס בישראל- שוק מחנה יהודה. המקום מביא את האווירה הטורקית בזכות אוכל מסורתי כמו הלחמג'ון, שווארמה דונר ועוד לצד מוזיקה טורקית אותנטית. על המקום אמון מוטי מזרחי, בעל ניסיון רב בתחום הקוילנריה. המקום פתוח בכל ימות השבוע, א׳-ה׳ בין השעות 11:00-00:00 ובסופי שבוע השעה משתנה בהתאם לכניסת ויציאת השבת. המקום כשר למהדרין, הבשר חלק בית יוסף.
הזמנות דרך וולט ותן ביס