האירוע שהתקיים ב׳אטליה׳ בשוק מחנה יהודה החל בסדנה על טהרת המאכלים התאילנדים בניצוחה של השפית סואללי שהגיעה במיוחד מתאילנד כאורחת של שגרירת תאילנד בישראל, שרתמה אותה לאירוע שכלל חיבור בין המטבח התאילנדי לירושלמי, ובין המשתתפים שלקחו חלק בסדנה ראינו את קרן ואיציק קדוש (קפה קדוש), רחל בן-אלול (רחל בשדרה), מרכוס גרשקוביץ (אנג׳ליקה), זכאי חוג׳ה ורפי רביבו (ג׳קו סטריט), שלומי תורג׳מן (9 סטיישן) וארז גרודק וגל פרץ (צ׳אקרה).
בתום הסדנא שהשאירה את הנוכחים מרותקים ובעיקר רעבים מהמנות המדהימות, התקיים האירוע המרכזי אליו הוזמנו אח״מים רבים בהם ראש העיר ירושלים משה ליאון, עופר גואטה בעלי יקב ירושלים, המשנה לראש העיר פלר חסן-נחום, מנכ״ל מוזיאון ארצות האיסלם גלעד לביאן, ירון צדקיהו, מושיק ביבי, ראש הטקס במשרד החוץ גיל השכל, ראש רשות האוכלוסין וההגירה תומר מוסקוביץ, מנכ״ל אזור התעשייה עטרות יעקב גוטמן, אורן ששון בעלי אישטבח, עדי טלמור ועוד
השפית טלי פרידמן: ״חיבור בין מטבחים הינו סוד הצלחה לטובת קשרים טובים והעמקתם .חיבור בין היסטוריה לבין התרבות, למידת המנהגים מקרבים וחושפים בפנינו עולם של טעמים וריחות. אני מודה לשפים המדהימים ולקולגות הנפלאים שעובדים בעיר הזו שבאו ללמוד להקשיב ולחקור יחד את המטבח התילאנדי, ואין מקום נפלא משוק מחנה יהודה כדי להביא את זה לידי ביטוי, מקום שבו תמיד הכל מתחבר לטעמים קסומים. בהזדמנות זו אני רוצה גם להודות לשגרירות תאילנד שבחרה בנו כבירה קולינארית מפתיעה ומשגשגת.״