בלב שוק מחנה יהודה, נפתח לפני מספר חודשים "פטטה”, דוכן כשר למהדרין שמוקדש כולו למנה הספרדית המפורסמת patatas de feria – תפוח אדמה מוקרם.
על המקום אמונה מרים בן זקן, בסך הכל בת עשרים, שעלתה לארץ לפני שנתיים והגשימה את חלומה – להביא את המנה עליה גדלה בספרד, ללב שוק מחנה יהודה.
יצאנו לריאיון עם מרים בן–זקן ושמענו ממנה על האחריות כבעלת עסק, על תגובות הקהל ומה היא מתכננת לעתיד.
מרים, ספרי לי על המנה המקורית עליה גדלת? למה היה חשוב לך לפתוח מקום שמושתת על המנה הזאת?
״המנה נקראית פטאטאס דה פריה (patatas de feria), אחת המנות היותר מפורסמות בדרום ספרד, המקום בו נולדתי, לצורך השוואה זה כמו מנת הפלאפל בישראל. המנה הנה תפוח אדמה לוהט שמעליו יש הקרמה של גבינות איכותיות. החלטתי לקחת את המנה הספרדית ולכוון אותה לחך הישראלי, אז בחרתי תוספות שיותר מתאימות למטבח היפ תיכוני.“
תני לנו דוגמאות לתוספות מיוחדות אפשר למצוא על תפוחי האדמה?
ה"אספניה" שמגיעה עם רוטב שמנת, זיתים, תירס ורוטב שום, ה“פסטו"- עם תוספת של פסטו וחצילים, יש עם תוספת צ'דר, נאצ'וס ובצל מקורמל. לכל המנות מתווספים מגוון רטבים ותוספות לבחירה"
איך הקהל מגיב לאוכל שלך?
"אני מאוד שמחה מהביקורות, אנשים שבאים לשוק מאוד אוהבים את הטעמים, אני מקבלת אחלה של פידבקים מהקהל, אנשים ששמחים לפגוש את המנה הזאת בארץ אחרי שטעמו אותה בספרד אומרים לי שאין שום הבדל בטעמים וזה רק הולך ועולה, אנשים באים ויוצאים עם חיוך ענקי“
את בסך הכל בת 20- לא מלחיץ אותך להחזיק עסק בגיל הזה?
"אין בי פחד, אני מאוד מאמינה במוצר שלי, הקהל מאוד מתחבר לאוכל שלי, אז אני מאוד שלמה, יחד עם זאת כנראה קיבלתי בגנים את העצמאות הזאת מאבא שלי, שהוא איש עסקים מצליח, מילדות ראיתי אותו פועל וכנראה קיבלתי את זה ממנו.“
איך את מסבירה את התור הארוך ל-patata? לא מובן מאליו
אני מתרגשת כשאני רואה לקוחות רבים ממתינים בתור כדי לטעום את תפוח האדמה של פטטה. מאושרת כשרואה לקוחות רבים חוזרים אלינו, פעם אחר פעם.
לעובדה שהמוצר מצטלם טוב ונראה מגרה ברשתות החברתיות יש השפעה?
״אני מניחה שזה יכול לגרום לאדם שנחשף לתמונות ברשתות להתלהב, אך אם הטעם לא עולה בקנה אחד עם הנראות, זו הייתה בועה שמתפוצצת. אני שמחה שהמוצר שאנו מכינים ללקוחות, זוכה לתשבוחות רבות. דרך אגב, כמובן שהלקוחות מצלמים לפני שהם טועמים, אבל לרוב הם מעלים את התמונות לאחר שסיימו, כך שזו החותמת לכך שסיפקנו חווייה קולינרית מיוחדת ללקוח.״
מה היעד שלך? איפה היית רוצה לראות את העסק עוד כמה שנים?
"החלום זה להתרחב, אני כרגע מאוד מרוצה ממה שאני רואה ושומעת מהלקוחות שלי, אבל הרצון זה לפתוח כמה שיותר מקומות ולהגיע לכמה שיותר אנשים שיטעמו את האוכל שאני עושה"
תני לנו כמה מנות ומחירים מהתפריט של patata.
אז כמו שאמרתי, התפריט כולו מושתת על תפוחי אדמה בבסיס או בטטה, כשמעל הקרמה בגבינות איכותיות ושלל תוספות לבחירה.
מנות לדוגמה: ׳אל גוסטו׳–רוטב שמנת, גבינה מגורדת, תוספות ורטבים לבחירה (בתפו״א 24 ש״ח, בבטטה 29 ש״ח),
׳אספניה׳: רוטב שמנת, גבינה מגורדת, זיתים ירוקים, תירס ורוטב שום (בתפו״א 32 ש״ח, בבטטה 39 ש״ח) וצ‘דר: רוטב שמנת, גבינה מגורדת, בצל מקורמל, רוטב צ'דר ונאצ‘וס (תפו״א 35 ש״ח, בטטה 41 ש״ח)
מה תאחלי לך ולאזרחי ישראל לשנה החדשה?
אני מאחלת למשפחתי ולכל בית ישראל שנה מלאה באושר, אהבה, שמחה, בריאות והצלחה.
שנהיה יותר מלוכדים ונסייע האחד לאחר. שנדע רק בשורות טובות ונטעם מאכלים מיוחדים ומשובחים לפחות כמו תפוח האדמה המוקרם של פטטה. חג שמח לכל בית ישראל
כתובת המקום: רחוב השקד 21, שוק מחנה יהודה
שעות פעילות: בין הימים א-ו׳, שעות הפתיחה: 11:00- עד אחרון הלקוחות, מוצאי שבת- עם צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.
כשר למהדרין
צילום: אסף קרלה